Nimelt kolmapäeval tegime rahulikult tööd Jaanusega kui meil bossuhärra Peter kõrvale tuli ning natuke abi pakkus. 5minutit saime nikerdada kui mees küsis: "Hey guys, do you wanna help me out cutting pigs nuts off?" (Tõlge: kuulge kutid, kas te tahate mind aidata sea munade ära lõikamisega). Me algul tardusime, vaatasime kivinäoga teineteisele otsa ning noh - mida sa ikka kosta oskad, kui et "Jah, muidugi". Mõeldud tehtud. Tööpäev sai läbi ning sõitsime ta mingi sõbra juurde, kellel oli plaanis väike operatsioon ette võtta. Jaanus ja mina pidime siga kinni hoidma, Meeri aga assisteerima pisut eemal seistes ning ilus välja nähes. Tegelt pakuti talle varianti koju minna, aga ta tahtis näha.
Igatahes - kuidas võetakse seal mune maha? Keegi teab? Mina ei teadnud. Omanik hüppas aedikusse sisse, rabas notsikul kõrvust kinni ja hakkas teda aiast välja sikutama. Siga karjus nagu.. eem.. siga aia vahel. Mees sikutas sea välja, mina ja Jäänus pidime selle pikali suruma ning tema peal täie raskusega olema. Kuramuse tugev siga oli - jubedalt puskles ja siples. Tõmbasin talle kartulikoti pähe, et ta maha rahuneks, ning surusin põlvega tal pea maha. Omanik kommenteeris, et kutil on pärast suurem valu peas kui jalgevahel. :D Sellele järgnes Peteri (ülemus) ning mehe (seaomanik) koostöös notsiku tagajalgade pisut laiali sikutamine. Niipea kui siga elu eest tõmblema ja karjuma hakkas, sain aru, et mingi nuga seal all liigub tal. Kogu operatsioon kestis umbes tunnikese, vähemalt nii mulle tundus. Tegelikult liikus kell edasi vaevalt minuti-kaks. Pärast lihunikuprotseduuri rabas iga mees ühest sea jalast (mis oli muide mõnusalt sõnnikune) ja vedasime sigudiku teise aedikusse taastuma. Mida teeks normaalne loom pärast seda, kui tal on pool mõistust, või tähendab munad, maha võetud? Nutaks valust, vedeleks nurgas, üritaks paigal olla. See peekonitükk aga lõpetas karjumise ära ja HAKKAS MURU SÖÖMA! Noo tule taevas appi!Igatahes tema tundis, et on aeg hakata nosima. Loll loom. Kui muidu öeldakse et "loll nagu laua jalg" siis mina ei tahaks küll laua jalga solvata. Korralik töömees, kes täidab vankumatult oma kohustust, hoides lauda üleval. MIna ütleks parem loll nagu munadeta siga. Aga mis seal ikka.
Seejärel asusime teise sea kallale, kes oli pisut suurem ja veel tugevam. Protseduur muidu sama, tulemus sama, käed sama sitased ning üllatus-üllatus: ka tema läks heina sööma. Oi jah, mis sa teed.
Munad maas, küsis seamees, et kumb meist Jaanusega järgmine opereeritav on. Jätsime mõlemad võimaluse vahele ning läksime hoopis mehe omatehtud salaamivorsti mekkima ning külma õlle jooma. Muidugi kuna käsi seebiga pesta ei saanud, siis iga kord kui vorstitükki suhu panin tundsin mõnusat seasi*a haisu. Äge. Lisaks olid riided ja saapad ka sellega kaetud ning koju sõitsime lahtiste akendega.
Aa, munadest rääkides. nagu paljud võib-olla teavad, pole ma eriline munasööja, kui jätta välja salatid ja muud sellised asjad. Siin ma aga sõin muna. Täna. Praetud. Aga mitte kana muna. Sea muna :D Nimelt Peter võttis maha lõigatud vidinad karbiga kaasa ning lubas meile need ära grillida. Täna lõuna ajal tundsimegi tööd tehes joovastavat grilli lõhna. Sööma minnes ootasid laual vorstid, ribid ning kotletilaadsed asjandused. Ehk siis prepareeritud seamunad. Kel huvi : tund aega leota piimas, maitsesta soola ja pipraga, võta piimast välja, viiluta ära ning jäta jahusse paariks tunniks settima. Seejärel küpseta pannil mõlemalt poolelt kuni pruunistumiseni. Kuidas maitsesid? Mm. Nagu sööks sea mune :D Ei tegelt ülipehme liha, nagu pekk, aga hammas läheb kergelt läbi. Väga mingit halba maitset juures küll pole, lihtsalt teadmine, mida suus hoiad, käseb toidu kiirelt alla neelata. Teadmata põhjustel Meeri keeldus hõrgutist proovimast. Juu üritas kõhtu säästa õhtuse pizza jaoks.
See oligi suht kogu meie nädala suursündmus, kui jätta kõrvale 100 dollarit,mille maast leidsime kui poest koju kõndisime. 1100 eek maast leida - pole paha. Nagu maast leitud :) Aa, ja Peteri naise Samantha plaanid tuleb ka ära mainida. Ta tahab meist vist sigu teha. Igatahes nuumab ta meid mõnuga küpsetades pidevalt erinevaid kooke, muffineid ja pirukaid. Kuramuse raske on ikka siin tööl käia :D
Vot sedapsi on värgid. Panen ka paar pilti üles nendest sündmustest.
Kas sina teadsid, et seal mune ära lõigates ei tohi teha mitte ühte sirget lõiget vaid noaga tuleb haava servad vere parema hüübivuse nimel narmaliseks sälgutada?
T

Ägedat topeltvikerkaart nägime ükspäev, kui taaskord sadas.

Niimoodi käib siis sea maha surumine. Tagapool toimuvad munapühad.

Värsked ja auravad :)

Enne küpsetamist

Otse pannilt

Ja nii lastakse seamunadel hea maitsta

Metsjeesus hiigelapelsiniga
mina ei oleks ka söönud :D:D
ReplyDeletehmm, Sassi lemmiktoit -jäära munad. Järgmine kord kutsume sind ka peole. Tegelt ju üsna maitsvad ja tervislikud:)
ReplyDeletemeeni kuidagi räsitud olemisega:D aga jah tahaks ka mune:P
ReplyDeleteTubli Taavi sinust on saanud tõsine maamees! Järgmine kord kui kodus jäära tapmiseks läheb võtan sinu appi. jäära munade söömise juurde käib ka üks väike naps e. paar pitsi viina. Kuramuse hea sakuska!
ReplyDeleteSASS
Issake, mul läheb süda pahaks paljast seamunade vaatamisest. Ja tõesti Meeri on kahtlaselt räsitud olemisega.
ReplyDeletePole ma midagi räsitud. Tuul ajas aint juuksed sassi:D Ja seda ma tahaks näha, et Taavi sellist sööki eestis sööma hakhab:D
ReplyDelete